Dorthe

Dorthe Sjøbeck Hoeck er født og opvokset på Sjælland og fik sin første hest da hun var 9 år.

Dorthe kom i lære som 17 årig på Sportsrideskolen i Gentofte ved berider John Randskov. Her var hun 3 år til uddannelsen exam. træner var i hus. Under hendes uddannelse fik hun lov at ride mange stævner og flere veluddannede heste dagligt. Det blev også til deltagelse i DM i dressur for juniorer.
Dorthe har været 1 1/2 år ved Rytterforeningen Baunehøj i Næstved og her stod hun for undervisning af både elevhold og privatryttere.
Derefter fulgte 3 lærerige år i Tyskland, her var hun ansat i en privat stald med ansvaret for dressurhestene. Tiden i Tyskland bragte hende stor erfaring med unghesteridning og rigtig mange starter i unghesteklasser.
I 2000 rejste Dorthe tilbage til Danmark og blev ansat på Hesselhoej. Her har hun været med til at klargøre og fremvise utallige heste. Det har givet nogle fantastiske oplevelser og resultater i årenes løb. Blandt andet på sølvmedalje hoppen Treldegårds Shantiana, der var i finalen til Ungheste VM som både 5 og 6 års. Det samme var guldmedaljehoppen Polka Hit Nexen, der som 6 års fik en sølvmedalje. Polka og Dorthe vandt ligeledes Unghestechampionatet i Herning, 5 og 6 års DSA finalen og Scandinavien Open I Falsterbo i Sverige som 6 års. Disse resultater gør dem til en af de mest vindende danske unghesteekvipager.
Nævnes skal også nogle af de flotte resultater på Heterosis Nord. Placering i alle tre starter ved deres første internationale stævne i Norge og afslutningsvis vandt de Intermediare I kür i Herning 2009 med imponerende 76%! På Stenkjers Naromi har Dorthe startet Grand Prix internationalt og redet finalen ved DM i 2017

Noget af Dorthes tid går også med undervisning af elever. Dorthe har haft elever med til DM for ponyer og Juniorer/Young Rider.

Video af Dorthe og Heterosis Nord i en Intermediaire I Kür til Hingstekåring i Herning 2009. De blev nr. 1 med 76%

Video af Dorthe og Søbakkehus Kamilja under det daglige arbejde

Video af Dorthe og Wintertraum under det daglige arbejde

Charlotte Mogensen, der har hestemæglerfirmaet horse2rider har skrevet en artikel om "mor med dressurkarriere" i sit nyhedsbrev for februar.
Klik her for at besøge horse2rider's hjemmeside og læse artiklen